Красив ум

Пред вас е новата визуална идентичност на ONE DANCE WEEK, посветена на десетото юбилейно издание в Пловдив от 23 септември до 15 октомври.

Защото съвременното танцово изкуство не е хаос, нито суета, а точна наука с най-богатия инструментариум.

Защото историите, телата и технологиите, изграждащи спектаклите, са просто средства, просто носители на обединяващи послания.

Защото артистите не излизат на сцената заради себе си, а заради вас.

Защото танцът през 2017-та не е занимание самотно и неразбрано, а широкоъгълно огледало на актуални теми, на големи и малки проблеми.

Търсихме визия, която да събере всичко това в едно.

Помогна ни креативната агенция Е-act, по-специално Стоян Ненчов, Явор Майсторов и 3D дизайнера Марин Лалов. Те успяха да синтезират десетилетната зрялост и предстоящото издание на ONE DANCE WEEK в изцяло нова идентичност. Те създадоха модела на мозъка, който виждате в момента и който – не се стесняваме да кажем – сам представлява произведение на изкуството.

Вгледайте се.

Едното полукълбо, досущ като от учебника по биология, е нашата еднаквост. Другото полукълбо е нашата различност – там се преплитат религии, сексуалност, полова идентичност, любов, уиски, камера, маратонки, боксови ръкавици…

Различия, които оцветяват човешките същества, оттам и земното кълбо. Различия, които вместо в бездна, могат да се превърнат в мост към другия.

Зависи от вас.

Стоян разказва, че всичко тръгва от способността на съвременното изкуство да провокира емоция. Какво обаче става по-нататък?

Когато мислихме какво е най-хубавото нещо, което ти дава ONE DANCE WEEK, това е свободата да интерпретираш сам това, което си видял, да помислиш за твой проблем, за твоите чувства. Танцът е просто канал, по който посланието да ти бъде предадено. Оттам нататък всичко зависи от теб.

Три месеца отлитат от създаването на концепцията до финалните щрихи на визията. Само печатането на модела на мозъка отнема около 1 седмица, тъй като заради многобройните детайли е използвана премиум технология за 3D и лазарен печат.

ONE DANCE WEEK – това е най-креативното нещо, с което бихме могли да се занимаваме. Определено бяхме предизвикани и отговорността е много голяма – да бъдем на нивото на идеята, в последствие и на изпълнението.

Заключението ни е, че той и екипът му са се справили чудесно.