За нас

ONE DANCE WEEK е един от символите на съвременния танц в България. Фондация “Америка за България” продължава да вярва в потенциала на организаторите и подкрепя събитието от 2010 г., когато съвременният танц тепърва започваше да набира популярност. ONE DANCE WEEK се наложи с това, че не спира да се развива, държи на високото качество и споделя най-актуалното от международната сцена. Десетото юбилейно издание ще представи темата за различността със спектакли от Азия, Африка и Европа. Желая успех на фестивала и не спирайте да създавате незабравими преживявания на българската публика. 

— Нанси Шилър, Президент и CEO на Фондация “Америка за България”

2017

ONE DANCE WEEK се завръща в Пловдив с мисия, помъдряла идентичност и специална юбилейна програма. Тази есен ставаме на 10 години и сме поканили изкуство от далечни страни с топла връзка към живота, който всички водим. Тук и сега.

През изминалото десетилетие проправяхме пътя на съвременния танц към българската публика. Днес сме горди да й предложим не само нови емоции, а серия от доказателства, че пресечните точки между културите и хората по света са много повече, отколкото си мислим. Че различността е просто друга перспектива към същите страсти, желания, тревоги…

И тази година ще ви отведем надалеч и ще ви запознаем с непознати истории, традиции, похвати, естетики и етики. Ще преосмислим земното кълбо и неговите политически, географски, социални, етнически и религиозни сегрегации. Ще съградим ново земно кълбо – чрез танц. Ще говорим чрез танц, защото той достига там, където думите не могат.

От 23 септември до 15 октомври ще видите съвремието като дует на човек и робот от Тайван, революция по африкански, битката със съдбата през историята на Мохамед Али и още завладяващи спектакли, вплели нишки към самите вас. Към непознатата „Майка“, спиралата на спомените, „Разказвачката“ на тайни, към сърцето и разума.

Юбилеят изисква анализ на свършеното. И поглед в бъдещето.

Но стига вече думи. Изкуството на танца казва всичко най-добре.

История

Фестивалът стартира през 2008 г. с името SOFIA DANCE WEEK. Той е посветен на съвременния танц – един от най-динамично развиващите се жанрове в изкуството, който не признава граници между техники и естетики, който преобръща правила и роли, прави невъзможното – възможно.

За първи път през 2014 г. международният фестивал се провежда в град Пловдив. Поради тази причина фестивалът променя и името си на ONE DANCE WEEK, а Пловдив се превръща в средище на всички фестивали на платформата ЕДНО – ONE DANCE WEEK, ONE DESIGN WEEK и ONE ARCHITECTURE WEEK.

През изминалите девет години фестивалът представи едни от най-интересните феномени в областта на съвременните танцови практики – спектакли от Европа, Азия и Америка.

Сред артистите, гостували на фестивала, са:

Билети

Билети на касите на Изипей или на epaygo.bg

Цените варират в зависимост от спектакъла и мястото.

За групови намаления:
hello@onedanceweek.com

Екип

Елианна Лилова

Директор

elia.liloff@onedanceweek.com

Мария Ларгова

Финансов директор

maria_largova@edno.bg

Йоана Стефанова

Реклама, маркетинг и бизнес развитие

joana@edno.bg

Моника Димитрова

Логистика

monica@edno.bg

Станислава Груева

Международни проекти

stanislava@edno.bg

Диана Тонева

Счетоводство

Виолена Брождина

Логистика

violena@edno.bg

Предишни Издания

2016 — One Dance Week 2016

2015 — One Dance Week 2015

2014 — One Dance Week 2014

2013 — Sofia Dance Week 2013

2012 — Sofia Dance Week 2012

2011 — Sofia Dance Week 2011

2010 — Sofia Dance Week 2010

2009 — Move your mind

2008 — First Edition

General

T: +359 2 988 1009

M: hello@onedanceweek.com

София 1000, ул. Юрий Венелин 2, ет. 4

Пловдив 4000, ул. Христо Дюкмеджиев 10

Website

Design: Maria Mitcheva

Developed by: Prime Holding